Szukasz pomysłu na szybki obiad lub przekąskę na spotkanie
z najbliższymi? Koniecznie wypróbuj wyjątkowego połączenie wyrazistego sera Goat Farm z winogronami!
Pomidory pokrój w cienkie plasterki.
Cebulkę posiekaj jak najdrobniej i wymieszaj z listkami tymianku, oliwą i miodem. Dodaj do mieszanki po szczypcie soli i pieprzu.
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Z ciasta francuskiego wytnij koło o średnicy 24-25 cm. Połóż placek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzegi ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem, a środek posmaruj mieszanką z oliwy i cebuli. Na wierzchu połóż 3 plasterki sera, a na nim plasterki pomidorów. Wstaw tartę do nagrzanego piekarnika (grzanie góra-dół) i piecz 6 minut.
Wyjmij tartę i szybko rozłóż na niej pozostałe 3 plasty sera. Posyp winogronami i wstaw do piekarnika jeszcze na 10 minut.
Podawaj od razu. Możesz polać tartę odrobiną miodu i posypać orzechami.
Smacznego!
Autorka przepisu @deliciousplace.pl