Goat Farm w postaci wygodnej do pokrojenia kostki o delikatnym smaku i kremowej konsystencji, to ser w 100% z mleka koziego. To produkt o cennych wartościach odżywczych. Jest źródłem białka oraz wapnia. Jego szczególna jakość jest dodatkowo potwierdzona Chronionym Oznaczeniem Geograficznym – to certyfikat, który potwierdza wyjątkowe właściwości sera w stosunku do innych, ze względu na określony region z którego pochodzi.
Kozi ser Goat Farm ma zwartą strukturę, więc bez problemu można go ścierać i kruszyć do dań obiadowych. Równie dobrze możemy pokroić go w cienkie plastry i spożyć z pieczywem lub w mniejsze kawałki na deskę serów. Sery kozie doskonale pasują do win kwaśnych. Połączenie tego smaku nie dość, że się uzupełnia, to zarazem podbija wyrazistość obu produktów. Z kolei nie zaleca się podawania serów kozich z winem czerwonym.
Podobnie jak pozostałe sery kozie marki Goat Farm, produkt ten jest źródłem witamin oraz składników mineralnych, cenionych przez konsumentów. Wolny od zbędnych dodatków i konserwantów – zawiera tylko naturalne składniki. To doskonałe źródło białka i może być spożywany przez każdego, również wegetarian.
*zawartość laktozy w produkcie: <0,1 g/ 100 g
Składniki: pasteryzowane mleko kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna
Alergeny: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)