Goat Farm półtwardy ser o wyjątkowym smaku mleka koziego. Zawdzięcza go między innymi okresowi dojrzewania, który trwa od 4 do 5 tygodni. Ma zwartą strukturę, a w czasie jedzenia wręcz kruszy się w ustach. Posiada charakterystyczną mleczno-białą barwę. Jest dobrym źródłem białka oraz wapnia. Sprawdzi się w roli głównego dodatku do dań np. na śniadaniowej kanapce, ale również jako ser na zapiekance lub dodatek w formie startej do mięsa.
Tak jak inne produkty mleczne, ser kozi jest bogaty w odżywcze białko i może stanowić wyraziste w smaku uzupełnienie pełnowartościowej diety. Mleko kozie, w porównaniu z krowim, jest znacznie lepiej tolerowane przez układ trawienny człowieka. Ma to związek z mniejszą zawartością kazeiny oraz laktozy*.
*zawartość laktozy w produkcie: <0,1 g/ 100 g
Składniki: pasteryzowane mleko kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. Skórka sera jest niejadalna.
Alergeny: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)