Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

Brioszka z kozim serem, burakami i boczniakami

Rozpocznij dzień wyjątkowym śniadaniem z Goat Farm! Zaskocz swoich bliskich nieszablonowym połączeniem sera koziego Goat Farm ze słodką chałką!

Składniki

  • – kilka plastrów sera koziego Goat Farm naturalnego
  • – chałka
  • – gotowane buraki
  • – jajko
  • – cytryna
  • – boczniaki
  • – szczypta tymianku

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej grubą kromkę słodkiej chałki na złoto.
Następnie na tę samą patelnię wlewamy trochę więcej oliwy i smażymy boczniaki na dużym ogniu na chrupiąco.
Na chałkę nakładamy gotowane buraki pocięte w plastry, następnie kozi ser w plastrach i boczniaki.
W małym garnku zagotowujemy wodę, jajko wbijamy do filiżanki, skrapiamy je sokiem z cytryny i delikatnie wlewamy do wrzącej wody (woda musi wrzeć delikatnie).
Gotujemy jajko około 2-3 minuty i przekładamy na naszą brioszkę. Całość posypujemy tymiankiem.

Smacznego!