Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

CROISSANTY Z SEREM, KARMELIZOWANYM JABŁKIEM I ŻURAWINĄ

Szukasz inspiracji, jak urozmaicić codzienne śniadanie?
Wypróbuj jedyny na rynku ser kozio-owczy na kanapce!

Składniki

  • – kilka plastrów sera kozio-owczego Goat Farm
  • – 50 g masła
  • – 1 jabłko
  • – 2 croissanty
  • – sałata
  • – garść suszonej żurawiny

Sposób przygotowania

Jabłko umyć i pokroić w dość grube plastry. Usunąć pestki.

Na patelni rozpuścić masło, ułożyć jabłka i smażyć z obu stron, aż lekko się zrumienią.

Croissanty przekroić na pół, każdą część posmarować masłem, pozostałym na patelni po karmelizowaniu jabłek.

Na spodach ułożyć sałatę, jabłka, ser oraz żurawinę.

Górnymi częściami rogalików przykryć kanapki.

 

Za przepis dziękujemy @o_chochelka