Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

Kanapka śniadaniowa z pieczonymi warzywami i serem kozim

Rozpocznij dzień wyjątkowym śniadaniem z Goat Farm!
Ser kozi z powodzeniem zastąpi tradycyjny ser żółty na kanapce, dodaj ulubione składniki i ciesz się wyjątkowym smakiem.

Składniki

  • – kilka plastrów sera koziego Goat Farm naturalnego w plastrach
  • – bakłażan
  • – 1 mała czerwona cebulka
  • – papryka
  • – 2 kromki dobrego chleba
  • – zielone pesto

Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy w plastry, paprykę kroimy w grube talarki, czerwoną cebulę kroimy również w grube plastry.
Warzywa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy oliwą i solimy, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy około 25 minut, studzimy.
Pęczek bazylii blendujemy z oliwą i szczyptą soli na pesto.
Dwie kromki dobrego chleba smarujemy pesto, układamy na jednej ser kozi w plastrach, nakładamy na niego nasze pieczone warzywa przykrywamy kolejnym plastrem sera i drugą kromką chleba. Przekrajamy na środku i jemy ze smakiem.